Ποιοι είμαστε;

POLIS Cuisine & Bakery

Το όραμα μας...Το πάντρεμα των παραδοσιακών γεύσεων της ελληνικής κουζίνας με το φούρνο της γειτονιάς.

Polis-Cuisine-Bakery-Σεφ-Ψωμί
Polis-Cuisine-Bakery-Φούρνος

Το ψήσιμο του Κυριακάτικου φαγητού στον φούρνο της γειτονιάς ήταν συνήθεια σε όλη την Ελλάδα. Είχε αντίτιμο 2 δραχμές ή και λιγότερο για το γιουβέτσι και μπορούσαν έτσι όλοι να λάβουν μέρος.
Ήταν μια πρακτική που συμβόλιζε ολόκληρη εποχή στην αστική Ελληνική ιστορία. Μετά τον εμφύλιο μέχρι και την όψιμη μεταπολίτευση. Οι νοικοκυρές μαζεύονταν στον φούρνο του χωριού και έψηναν τα γεμιστά, το γιουβέτσι μέχρι και μουσακά. Υπήρχε κάτι σαν μενού θα έλεγε κανείς. Το πιο σπάνιο ήταν παραδόξως το ψητό κοτόπουλο.
Συνήθως αυτό το έθιμο λάμβανε μέρος αφότου είχε τελεστεί η Κυριακάτικη εκκλησιαστική λειτουργία. Ήταν πραγματικά μια πανέμορφη εικόνα το να βλέπεις την γενναιοδωρία και το αίσθημα της αλληλεγγύης.
Οι νοικοκυρές αφότου ζύμωναν το ψωμί ετοίμαζαν το ταψί με το φαγητό και αμέσως μετά την Κυριακάτικη Λειτουργία, οι γειτονιές γέμιζαν με μυρωδιές φρεσκοψημένου χωριάτικου ψωμιού και με ταψιά σκεπασμένα με πετσέτες που κατευθύνονταν στον φούρνο για το ψήσιμο.

 Γιατί εμάς

Η διαδρομή ...

Μετά από 25 χρόνια στον χώρο της εστίασης με 10 ενεργά αρτοποιεία Σταγκίδης και 4 μαγειρεία ήρθε η ώρα για το επόμενο βήμα POLIS Cuisine & Bakery.

http://thenounproject.comThe Noun ProjectIcon TemplateRemindersStrokesTry to keep strokes at 4pxMinimum stroke weight is 2pxFor thicker strokes use even numbers: 6px, 8px etc.Remember to expand strokes before saving as an SVG SizeCannot be wider or taller than 100px (artboard size)Scale your icon to fill as much of the artboard as possibleUngroupIf your design has more than one shape, make sure to ungroupSave asSave as .SVG and make sure “Use Artboards” is checked100px.SVG

Η εξέλιξη ...

Πλέον δεν χρειάζεται να φέρετε το φαγητό σας στον φούρνο, έρχεται αυτό σε εσάς.

Ευελιξία ...

Οι ξέφρενοι ρυθμοί εργασίας και παραγωγικότητας δεν σας αφήνουν χρόνο να μαγειρέψετε καθώς προτιμάτε τον λίγο ελεύθερο σας χρόνο να τον περνάτε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Κόστος ...

Πώς θα νιώθατε αν κάποιος άλλος μαγείρευε για εσάς με κοστολόγια που θα είχατε αν το κάνατε οι ίδιοι στο σπίτι σας.

Φροντίδα ...

Εξειδικευμένοι σεφ και διαιτολόγος επιμελείται όλες τις συνταγές ώστε να απολαμβάνετε υγιεινό εύπεπτο φαγητό.

Ταχύτητα ...

Αφήστε σε εμάς να φροντίσουμε για την διατροφή σας και εστιάστε εσείς στα πραγματικά μεγάλα ενδιαφέροντα σας.

Στόχος μας ...

Να υιοθετήσετε υγιεινή διατροφή μέσω της ελληνικής μεσογειακής κουζίνας.